top of page
  • Foto van schrijverJanine

En toen zat ik ineens bovenop een vulkaan op Java, Indonesië

15-11 9.41 Vier nachten geleden zette ik mijn eerste stap in KL, en nu zit ik alweer op het airport. Ik heb genoten van KL, de mensen, het uitgaan (every night = ladies night; WINNING), de hot ‘n cheesy potato wedges van de KFC (zó lekker.. Waarom hebben wij geen kaassaus in NL?) en vooral ook de winkels. Oh de shopping malls van KL waren fantastisch. Er is er dus eentje met een complete achtbaan erin, die ook nog een paar loopings heeft. De skybar heeft inderdaad fantastisch uitzicht op de Petronas twin towers en rondjes rennen op de Helipad (bar bovenop een helipad) is ook best leuk. In het aquarium heb ik een haai geaaid en een zeekomkommer vastgehouden. Er kwam namelijk ineens iemand naar ons toe om te vragen of we de vissen wilden aanraken, wat eigenlijk een beetje tegenstrijdig voelt omdat dat nooit ergens mag. Een beetje angstig maar toch benieuwd heb ik de haai aangeraakt. Het voelde een beetje als leer. De batucaves (Hindoeïstische tempel gebouwd in/rondom een grot) was een beetje vreemd, maar wel gaaf om gezien te hebben.


Nu ben ik trouwens op het vliegveld van KL, want ik ga vandaag toch echt even kijken wat Singapore te bieden heeft!

12.37 Geland en wel. Voor een paar euro de shuttle bus gepakt die me naar mijn hostel brengt. De straten zijn versierd met kerstversiering en langs de weg staan de (palm)bomen perfect naast elkaar, omgeven door bossen met kleine roze bloemetjes. We rijden langs een camping (huh) en een gigantische golfbaan. Ik ben benieuwd of het leven hier echt zo veel beter geordend is dan in Maleisie..


17-11 15.00 Vandaag alweer mijn laatste dag in Singapore! Ik heb nog nooit een stad gezien met zo’n bizarre skyline. De eerste avond hebben we een steptour rond de hele stad gedaan en alle lichtshows bekeken. Gister heb ik stiekem toch weer een bezoekje aan de malls gebracht en ik ben helaas toch wel weer goed geslaagd. die backpack raakt maar voller en voller….

Gisteravond zijn we naar het Marina Bay sands hotel geweest (jaaa diegene met infinitypool bovenop het hotel, kost je ongeveer 600 euro per nacht). Dat gebouw is echt zo gaaf, ik kon niet stoppen met fotos maken. Ik was onder de indruk van de Petronas towers in KL, maar Singapore heeft er nog een schepje bovenop gedaan. Bovenop ben ik stiekem de (compleet lege) VIP-area in gerend om fotos van het zwembad en het prachtige uitzicht te maken. Helaas werd ik gesnapt en een beetje teleurgesteld keerde ik weer terug naar de andere kant van het terras. Vervolgens kwam er toch een medewerker naar me toe om te vragen of ik misschien een foto wilde maken in het vip gedeelte met het zwembad op de achtergrond.. Lief glimlachen heeft dus goed geholpen en na goeie een fotoshoot ben ik als een gelukkig mens weer teruggekeerd naar het overige-mensen terras!


Na een kleine expeditie rondom het hotel vonden we een deur die open stond en zijn we als kleine kinderen het hotel ingesneaked om vervolgens door de verlaten hallen te rennen en ons voor de bewaking te verstoppen. Ik ben trouwens niet gearresteerd, en heb ook geen boete gekregen voor het importeren van kauwgom (wat volgens mij verboden is in heel Singapore).

18-11 13.25 Nieuw land, nieuwe valuta. Opeens ben ik in Indonesie! Stond totaal niet op mijn planning, net als Singapore, maar ik kon het niet laten ‘nu ik toch zo dichtbij ben’. En ik heb toch nog wat tijd over in mijn planning. Mijn vliegtuig is veilig geland en ondanks een overgevende zwangere vrouw (ahh zo sneu) een comfortabele vlucht gehad (oftewel twee uur lang in coma gelegen). Mijn laatste avond Singapore heb ik besteed aan een grondige wandeling door de stad, nog wat fotos van de skyline gemaakt en in stilte afscheid genomen. Daar wil ik zeker nog een keer terug!


Maar nu eerst mijn volgende avontuur: Yogyakarta, Java, Indonesië! 13.27 (we zijn weer een uurtje teruggegaan in de tijd) Op het treinstation, wachten op de trein. Het eerste wat me hier opviel is dat in ieder geval de taxichauffeurs niet heel vriendelijk zijn en vooral geld aan je willen verdienen. Toen ik vroeg waar het treinstation was kreeg ik verschillende creatieve antwoorden, zoals: “no trainstation”, “trainstation closed”, “train more expensive” en de leukste was nog wel: “train will crash, you die, no train”.

Nou ik zit nu dus bij het treinstation. De trein vertrekt over een halfuur.

19-11 3.30 Wekker. Zonsopkomst en de Boro Budur tempel bekijken. Ik heb me hier spontaan voor ingeschreven omdat mijn hele kamer erheen ging en ik het ook graag wilde zien, maar dit is toch wel echt TE VROEG. Ogen branden.


17.20 Jaja, ik weet wat ik heb gezegd maar het viewpoint bij zonsopkomst en de tempel waren toch wel heel mooi om te zien. Inmiddels herenigd met skius roomie Eline, die hier op exchange is. Zometeen sushi eten en vanavond even lekker feesten zonder gesprekken over backpacken en reizen.

Tot laterr!


20-11 21.15 Vandaag ben ik een maand weg. Zojuist afscheid genomen van Eli, weer terug naar mijn hostel van de eerste nacht en nu omkleden. We vertrekken zometeen namelijk om de Merapi vulkaan te beklimmen!

21-11 12.29 Holy shit. Ik had absoluut geen idee waar ik me voor opgegeven had. Ik heb trouwens vannacht dus niet geslapen. Om 22u werden we opgehaald om vervolgens om 12u te arriveren bij het base camp. Om 1u ‘s nachts zijn we vertrokken richting de top van de Merapi (2911M). Vol goede moed begon ik aan de klim maar dat viel dus wel even vies tegen. Na veel gehijg, gezweet, gevloek, gebid en gehuil (ja ik heb huilend een vulkaan beklommen) en een VIER uur lange klim de top bereikt om een zonsopgang te zien die ik nog nooit heb gezien! Als je de krater in keek kon je de lava zien. Super cooool. De krater zelf in klimmen mocht alleen niet omdat er vorige week iemand in is gevallen die een selfie wilde maken (tragisch…). Het was ijskoud op de top en dankzij mijn goede voorbereiding (alleen een dun vestje mee, de rest was gehuld in muts en trui) heb ik een klein plekje uit de wind gezocht om dit wonderlijke tafereel te aanschouwen. Na een drie uur lange afdaling en een nacht zonder slaap weer terug in het hostel. Toch wel weer leuk om af en toe wat spontaans te doen. Morgen kan ik sowieso niet meer lopen.


Nu een ticket proberen te boeken naar mijn volgende bestemming: Bali!!!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page