top of page
  • Foto van schrijverJanine

“Hallo Janine, hoe gaat het daar?”

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

Hoi Mam!!!1!1!!!

En alle andere toegewijde lezers en verdwaalde facebook vrienden,

Twee jaar geleden begon ik deze reisblog om mijn eerste trip buiten Europa te volgen. Waar ik deze blog nogal verwaarloosd heb, is mijn leven inmiddels verrijkt met een bachelor- en een (zo-goed-als-binnengetikt) masterdiploma. Mijn paspoort is verrijkt met stempels van The Gambia en Myanmar, en mijn leven is inmiddels verrijkt met, nouja.. wat extra street-cred.

Nu zitten we hier op bed, in Kuala Lumpur, Maleisië. Op mijn vorige reis heb ik het bloggen aardig goed bijgehouden, maar dit keer beleefde ik naar mijn mening niet genoeg avonturen om je wekelijks op de hoogte te houden, vandaar deze tweemaandelijkse update.

IMG_8066.jpg

Inmiddels dus twee maanden van huis, terwijl het dit keer voelt alsof ik pas een weekje weg ben. Om je toch even een kleine ‘recap’ te geven van de afgelopen twee maanden, hier een paar dingen die me tot nu toe het meest zijn bijgebleven.

Kiss & Ride. Letterlijk.

Het feit dat ik alleen door mijn vader op Schiphol bij de Kiss & Ride ben afgezet, vergezeld met mijn twee koffers en een rugtas. Ja, dat is die stopstrook in het midden van de weg, tussen terminal 2 & 3. “Je weet zelf wel waar de incheckbalie is toch? Okee mooi, nou tot over 5 maanden dan! Joe!”. Gelukkig was het echte uitzwaai comité onderweg met de trein vanuit Delft, en heeft er in ieder geval één iemand naar me gezwaaid toen ik achter de paspoortcontrole verdween. @givaniboekestijn, jij bent da real MVP. #Broertjegoedopgevoed

file.jpg

Het leven als een echte backpacker in een hostel de eerste week. Het enige verschil tussen mij en de echte echte backpackers was dat ik elke dag braaf om 10 uur ‘s ochtends naar het dichtstbijzijnde café vertrok om mijn thesis af te maken. #zwaarleven #bedanktvoordekoffie

Het BEHALEN van mijn THESIS!

Weer een hele grote stap dichter bij die MSc titel. #masterofsciencehereicome #Marretbedankt

Het leven in Little India

IMG_9901.jpg

Waar het ALTIJD naar kerrie/curry en wierook ruikt. Ja, ook in de lift om 9 uur ’s ochtends. Over liften gesproken, iedereen staat hier altijd netjes met z’n gezicht naar de deur gericht, zodat niemand ongemakkelijk naar elkaar hoeft te kijken. #awkwardoogcontactontwijkenalseenbaas

Hoe cool de Petronas Towers zijn

IMG_0119.jpg

De Erasmusbrug prijkt nog steeds trots op mijn telefoonachtergrond, zodat ik Rotterdam binnen 1 seconde aan iedereen kan laten zien (“Look this is my beautiful town!!!”), maar de Petronas Towers komen akelig dicht in de buurt. Watch your back, hometown (grapje natuurlijk).

Kerst & NYE

IMG_0425.jpg

Was top.

Mijn stage

Image uploaded from iOS 3.jpg

Mijn werkzaamheden bij de ‘No1 service marketplace of Southeast Asia’ (oftewel Kaodim) bestaan uit o.a. het handelen van de social media accounts van Maleisië, Singapore en de Filippijnen. Het verzorgen van alle content, het runnen van online campagnes, het bedenken en uitvoeren van giveaways en het analyseren van doelgroepen is inmiddels dagelijkse kost geworden, and I like it.

Het uitstapje naar het eiland Langkawi

IMG_0347.jpg

Waar we radslagen in het zand hebben gemaakt met zonsondergang en vervolgens op datzelfde strand de lekkerste vierkazen pizza ooit hebben gegeten. #LANGKAWHEEE

Ook al ben ik alweer twee volle maanden verwijderd van mijn familie, vriendinnetjes en last but not least; het geliefde Rotterdam, er staan nog veel meer expedities en avonturen op de planning.

Mam, ik beloof je voortaan weer braaf op de hoogte te houden!

Liefs en kusjes,

J9

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page