top of page
  • Foto van schrijverJanine

Hello Koh Tao!

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

Lief dagboek,

Hoe is het ermee? De laatste keer dat ik iets opschreef voelt alweer als weken geleden. In de tussentijd heb ik genoeg beleefd. Ik zit nu inmiddels een weekje in Thailand. Zouden mams en paps me al missen?


De vorige keer vertelde ik dat ik van plan was om naar Koh Samui (groot eiland, ibiza-achtig) te gaan, maar daar ben ik eigenlijk nooit aangekomen. Eenmaal in de bus raakte ik in gesprek met mijn buurman; een lichtelijk aangeschoten Duitser die me in de eerste twee minuten van ons gesprek meteen een slok van zijn goedkope rum aanbood. Uiteindelijk hebben we samen de fles gedeeld en de hele nacht gepraat. Eigenlijk was er maar één een klein dingetje dat tussen ons in stond; de confronterende ‘final destination’ sticker die je op je shirt geplakt krijgt bij het inchecken. Mijne was overduidelijk lichtblauw, met in blokletters Koh Samui erop. Die van hem was roze en liet zien dat hij naar Koh Tao (klein eilandje, vooral bekend als duikeiland) reisde.Ik werd wel wat vreemd aangekeken toen ik bij de informatiebalie (op de overstap van bus naar boot) vertelde dat ik een andere ‘final destination’ wilde, maar hier in Thailand is alles mogelijk, dus dit kon ook prima. De blauwe sticker werd me afgenomen en ik kreeg het felbegeerde roze stickertje op mijn buik geplakt. Mijn nieuwe Duitse vriend feliciteerde me met een grote knuffel en samen zijn we het avontuur Tao aangegaan.


Nu ik op Koh Tao ben, ben ik maar meteen aan mijn verjaardagscadeau begonnen, een duikcertificaat Open Water – 20m. Mijn eerste duik was verschrikkelijk eng, maar inmiddels ben ik gecertificeerd duiker en dat is eigenlijk toch best cool.Welterusten, en tot gauw!


Ps. Ik heb deze post vanaf mijn telefoon geplaatst bij gebrek aan een computer. Het kan zijn dat de opmaak een beetje zijn eigen wil heeft gekregen, maar ik hoop dat het leesbaar is!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page