top of page
  • Foto van schrijverJanine

Mijn favoriete zondagsrondje | deel 1

Ik weet niet waar het aan ligt, maar een wandeling in het park staat me meestal niet helemaal aan. Daarom wandel ik altijd graag met een doel: eten. Vandaag deel ik dan ook de eerste helft van mijn favoriete zondagsrondje Amsterdam, met erg veel smakelijke stops. Bon Appetit!


Mijn favoriete ontbijt, zuurdesembrood bij Fort NegenDe eerste stop brengt mij bij Fort Negen (Jan Evertsenstraat 31). Gooi al je goede voornemens over gezond eten over de schutting naar maandag en ga voor een kaneel- of amandelcroissantje. Oh en neem ook een zuurdesembrood mee voor thuis, dan kan je de rest van de week weer 'gezond doen'. Tot nu toe vind ik het zuurdesembrood van Fort Negen de allerlekkerste van Amsterdam.


Lief straatje

Vervolgens loop ik altijd graag door de Slatuinenweg, een klein straatje middenin de Baarsjes met hele lieve dorpshuisjes. Het pad is aangelegd in 1675 als kerkpad om de bewoners van de buurtschap de Baarsjes de gelegenheid te geven om naar de Petruskerk te Sloterdijk te wandelen. Dit stukje is het laatst overgebleven stukje van de slatuinenweg, de rest van het pad kennen we tegenwoordig als de Willem de Zwijgerlaan.


Lunchtijd!Geen croissantje opgehaald bij Fort Negen? Je krijgt een herkansing. Via de Baarsjesweg en de Kinkerstraat wandel ik namelijk door naar de JP Heijestraat. Op de Jan Pieter Heijestraat vindt je bageltent Flo's Appetizing. Mijn favoriet is toch wel echt The Newman sandwich op een cheddar & galapeno bagel. Pastrami, zuurkool, gesmolten kaas en mosterd. You gotta love it, and I surely do.


Toch een beetje groen

Hierna wandel ik het Vondelpark in, meer om mensen en honden te bekijken dan echt voor de schone natuur, but hey - ik ben sowieso niet de enige. Na een paar keer spieken op Google Maps vind ik de juiste uitgang, die me netjes aflevert op de PC Hooftstraat. Ook zo'n heerlijke straat om mensen en winkelpanden te bekijken, samen met hier en daar een lekker overdreven dure auto (die meestal dubbel geparkeerd staat).


Om je niet te begraven in food favourites heb ik besloten om deze post in twee delen te publiceren. Benieuwd naar de culinaire hotspots op het vervolg van mijn route? Deel twee is on its way!


Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page