top of page
  • Foto van schrijverJanine

Pad Thai op Khao San Road? Check!

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

Hoi allemaal!

Ik ben nu al iets meer dan 24 uur in Bangkok, het is eigenlijk helemaal niet lang maar je maakt in een korte tijd zo veel mee dat het voelt alsof ik hier al dagen rondloop. Ik heb vanaf het vertrek gisteren mijn gedachten een beetje gedocumenteerd, dus bij deze een kijkje in mijn hoofd.


17:35 Vertrekken vanuit Maassluis. Mama vraagt waarom ik geen handkoffertje (a.k.a trolley) bij me heb.

17:58 In de auto. Vliegtuig is een uur vertraagd. Mooi, langer de tijd om te shoppen.

20:33 Door de douane heen, samen met een hele grote glimlach die op mijn hoofd vastgeplakt lijkt. De winkels glitteren me tegemoet en ik kan de hele wereld aan. Dit. Is. Fantastisch.

20:56 Ik heb niks gekocht want er was niks leuks.

21:23 ER ZITTEN DUS ECHT ENORME HELLO KITTY STICKERS OP MIJN VLIEGTUIG.

9:33 NL/ 14:33 TH Het vliegtuig begint te dalen.. Ik snap nog steeds niet hoe ik dat immigratieformulier in moet vullen en mijn buurvrouw is niet bijzonder behulpzaam. We kijken wel even hoe het loopt.

11:27/16:27 In de taxi.. Het regent hier!?

12:46  Mijn eerste stap in Bangkok zette ik midden in een grote plas. Reismaatje ontmoeten in hostel? Check.

19:46 Een wandeling over de backpackersstraat Khao San Road. Eerste indruk? Heel. Veel. Adidasshirtjes. En schorpioenen. Waar overigens elke toerist alleen mee op de foto gaat.. Ik heb nog niemand er eentje zien opeten. Pad Thai gegeten op straat, zoals een echte toerist het betaamt.

22:55 Terug in het hostel. Mijzelf zojuist opgegeven voor een VIJF uur durende fiets/boottocht door bangkok. We beginnen morgenochtend om 7u, dus nu slapen.Wish me luck.

13:38 Ik heb nog nooit zo veel regen gezien. Tot aan mn enkels in de plassen en bijna mijn schoen verloren.. De fietstocht was eigenlijk echt heel leuk, fietsend over hele smalle paadjes over het kanaal, door het Bangkok wat toeristen meestal niet zien. Er staan dus echt op elke hoek van de straat kraampjes waar mensen de hele dag door staan te koken voor de hele buurt.


Fietsen door de steegjes van Bangkok


14:13 Zojuist samen met Paulien besloten om morgenochtend de floating market te bezoeken. Ohja, morgenavond vertrek ik trouwens met de ferry richting mijn eerste eiland, Koh Samui! Hier zal ik een nachtje vertoeven om vervolgens op Koh Phangan optimaal te genieten van het nachtleven en de volle maan.

18:10 TukTuk tour rondom een aantal tempels gedaan op aanraden van een local, was best prima. Bovenop de Golden Mount (Wat Saket) toch wel een mooie foto kunnen maken van de smog die hier hangt.


FullSizeRender

Uitzicht Wat Saket. De mist die boven Bangkok hangt bestaat voornamelijk uit uitlaatgassen.


18:24 Mijn blog aan het bijwerken, het internet is hier zo langzaam dat foto’s uploaden een vervelend taakje is. Verder is het hier fantastisch en ik geniet van elke stap die ik zet. Vanavond gaan we voor het eerst Thaise biertjes proeven en kijken wat het nachtleven van Khao San Road nou eigenlijk inhoudt.

4:03 Koh San Road = uitgespeeld. Ik heb op een sprinkhaan gekauwd en gezocht naar ladyboys. Dit was Bangkok op z’n best.


De volgende keer dat jullie wat van me horen zit ik hoogstwaarschijnlijk zielsgelukkig met mijn billen op het strand.


Tot dan!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page