top of page
  • Foto van schrijverJanine

“Tot morgen!”

14-12 11:02 Oh neeeee. Hoe ik de vorige keer vertelde dat sleeping bussen top zijn is het toch wel vervelend dat ze altijd zo belachelijk vroeg aankomen. Op het busstation was er dus alleen een meterloze opdringerige taxi die beweerde te weten waar mijn homestay was. Na wat afdingen toch maar ingestapt bij de inmiddels ietwat sacherijnige man. Eenmaal in de taxi kreeg ik onwijze spijt van mijn beslissing.. Wat nou als ie me random ergens afzet?


de weg waarover de taxi wegreed..


En raad maar wat er gebeurde.. Midden in een rijstveld stopte de taxi en begon de chauffeur geïrriteerd te schreeuwen ‘Tam Coc Homestay!! TAM COC HOMESTAY!!’. Het was te donker om iets te zien dus ik ben maar gewoon op goed vertrouwen uitgestapt. Toen er na een uur roepen, bellen en rammelen aan het hek nog steeds niemand opendeed moet ik toegeven dat ik misschien wel een heel klein beetje in paniek was. De persoon die ik aan de telefoon had was er heilig van overtuigd dat het hek van haar homestay altijd open was, en ik stond duidelijk voor een dicht hek. Conclusie: ik stond niet voor haar homestay. Uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat ik maar gewoon in het rijstveld moest wachten tot ik Vietnamese mensen zag. Ze vermeldde dat de zon in ongeveer een uur à anderhalf uur wel zou opkomen.

img_6252

Mijn sfeervolle uitzicht


Na dat uur á anderhalf uur kwam er ineens iemand over het erf aangewandeld. In verward Engels probeerde ik hem uit te leggen wat er was gebeurd, maar hij gebaarde dat dat niet hoefde. Ik stond namelijk gewoon voor mijn homestay, en waarom had ik niet gebeld, geroepen of gerammeld!?? Hij dirrigeerde me naar een bed waar ik nog even een paar uurtjes kon slapen en bij kon komen van mijn belevenis. Nu zit ik eindelijk aan het ontbijt. Vandaag een scooter huren en het gebied verkennen!16-12 9:49 Het gebied rond Tam Coc/Ninh Binh is echt prachtig om te zien. Net als in Ha Long bay zijn hier enorm veel rotsen die zich over het verder redelijk vlakke landschap verspreiden. We hebben met de scooter rondgereden en zo het hele gebied gezien! Ik verwijs naar de foto’s. Nu in de bus naar Cat Ba eiland, een eiland in/naast Ha Long Bay. Daar ook een boottocht door Ha Long Bay maken! Ben benieuwd of het nog mooier kan dan Tam Coc..18-12 14:00 In de bus naar Hanoi. Cat Ba eiland was tegen verwachtingen in leuk! Ha Long Bay was mooier en minder vervuild dan ik het had verwacht en ik heb een geweldige tijd gehad met de mensen die ik daar heb ontmoet.20-12 2:35 Lig in bed. Zonet de gekste avond van mijn hele reis beleefd. Het begon met één biertje van €0,20 in de beercorner en eindigde met een zoektocht naar mijn hostel in gezelschap van mijn nieuwste grote vriend, de heliumballon. Ergens in het midden vond er midden op straat een dancebattle tussen Vietnamezen plaats,  en de plaatselijke heliumballonnenverkoper deed ook gewoon mee. Heb ook nog 8 nieuwe facebookvrienden gemaakt. Er zijn gelukkig/helaas geen fotos, dus hierbij een foto van een geheim koffietentje, dat we gister hebben ontdekt.egg coffee20-12 12:31 Ik drink normaal geen koffie maar de vietnamese koffie is dus echt heel lekker. Vandaag staat er egg coffee voor mijn neus, dat is dus koffie met opgeklopt eigeel. En het is fantastisch.


21-12 10:04 Op het airport in Hanoi, Vietnam. Veels te vroeg, de check-in opent pas om 11:05 en ik zit hier al bijna een uur. Vandaag is mijn aller allerlaatste dag in Azie, morgen vlieg ik weer terug naar huis. Vanavond staat er gelukkig nog een fantastische laatste avond in de planning, ik heb samen met de Duitser van de allereerste reisweek afgesproken om nog één keer Bangkok compleet uit te spelen.


de allerlaatste kom Pho Bo aka beef noodle soup


Toch ben ik stiekem ook wel al een beetje aan het terugkijken op alle geweldige dingen die ik heb meegemaakt. Deze reis was zo veel meer dan ik het me ooit voor zou kunnen stellen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik het echt heb gedaan, maar hier zit ik toch echt.

Ik heb alle avonturen beleefd waar ik naar op zoek was en ik heb bijna zin om weer terug te gaan naar de collegebanken en koffiepauzes te houden in de UB. Bijna, maar nog net niet helemaal!

Lieve, lieve allemaal (en pap en mam in het speciaal), ik heb jullie gedag gezegd met een luchtige “Tot gauw”. Nu kan ik dan eindelijk weer zeggen: “Tot morgen!”


Ps. Pap en mam, ik land dus morgenavond (dinsdag 22-12) om 19.35! Tot daar!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page