top of page
  • Foto van schrijverJanine

“You want massage?”

2 november 16.14

Ik lig op bed. Net een hike gedaan naar het viewpoint, dus Kho Phi Phi is bijna uitgespeeld. Ik heb gedoken, gefeest en aan sightseeing gedaan. Ook Maya Bay bezocht met de boot en daar genoten van een heerlijke lunch. Jaja, dat is het strand van die film. Het was alleen wat lastig om het zand te zien omdat het hele strand vol stond met Chinezen. De straten van het autoloze Phi Phi Don zijn gevuld met beautysalons, Franse koffietentjes, pizzeria’s en duikscholen. Als je langsloopt wordt je door werkelijk iedereen benaderd voor massages, gelnagels, duiktripjes of een tattoo. Mijn dorm hier heeft zich uitendelijk gevuld met vijf super lieve Engelse meisjes. Het hostel was letterlijk op het strand, dus ik hoefde alleen maar uit mijn bed te rollen om op het strand te gaan chillen. Dat heb ik eigenlijk nul keer gedaan bedenk ik me nu.. Nouja, volgende eiland beter.


De afgelopen dagen bestonden vooral uit duiken en feesten. De eerste dag liep ik tegen een duikschool aan en besloot random om mijn duikopleiding te vervolgen. Inmiddels mag ik mezelf een advanced diver 30m noemen. Hoera! We hebben onder andere een nachtduik, een navigatieduik en een wrakduik gedaan. De wrakduik was echt zo gaaf. Ik heb nog nooit zo bizar veel vissen op een plek gezien. Alsof ik in de vissenkom van blijdorp aan het duiken was. De navigatieduik was echt hilarisch. Jaims en Joos, jullie weten natuurlijk al dat ik een ster ben in navigeren, dus jullie weten dat ik dit soort dingen met twee vingers in mijn neus doe. Mijn dive instructor, Rob, gaf me een kompas en vertelde dat we een paar hele simpele navigatieopdrachten gingen doen. Kon niet misgaan, in een kwartiertje sowieso klaar. Dus daar gingen we; Janine onder water. Met een kompas. HAHA. Het is me in ieder geval gelukt om het noorden aan te wijzen, en laten we het daar maar gewoon bij houden. Ik laat de rest in het midden en zal de totale tijd die deze opdrachten me hebben gekost wijselijk geheim houden. Het is allemaal goedgekomen en voortaan mogen jullie me aanspreken als Janine; advanced adventure diver.

Ik heb trouwens ook voor het eerst Halloween gevierd! Alle restaurants en barretjes hier hadden allemaal versieringen geïmporteerd, zo leuk! Iedereen was all out verkleed en de buckets mango daiquiri smaakten overheerlijk. Ik heb gelimbodanst onder een brandend touw, nog meer gedanst in de zee en genoten van de vuurshows. De dag erna ging helaas mijn wekker om 6.30, en kon ik mijn kamergenoten welterusten wensen terwijl ik op weg naar de duikschool ging; zij kwamen namelijk net pas terug van het partystrand.


Gisteren zijn we ook gaan kajakken naar Monkey Beach, een strand waar apen wonen (goh..). De aapjes die daar leven leken nogal op een stel oude Italiaanse mannen van de maffia, die rustig voor een koffietent chillen en sigaren roken. Ze pakken werkelijk alles van je af, eten chips uit zakken en drinken icetea uit blikjes. Eigenlijk super slecht voor die beesten, maar het zag er wel onwijs grappig uit. Toen we terug wilden kajakken zijn we per ongeluk in de verkeerde stroming beland, maar na keihard peddelen godzijdank niet afgedreven naar open zee. Nu wel spierpijn. Heel erg veel. Misschien ga ik zo een 60 minuten full body coconut oil massage nemen van 400 baht (= ongeveer 10eu). Yessss.


Samen met Lauren heb ik een ferry geboekt en we vertrekken morgen richting het vasteland, Krabi. Ik heb trouwens nog steeds niet op het strand gezeten, misschien toch eens tijd om dat te gaan doen daar. Of ik ga leren klimmen, we will see..

Ik hoop in Krabi trouwens eindelijk een keer een computer tegen te komen zodat ik wat fotos van mijn camera kan halen, tot nu toe nogsteeds niet gelukt!  

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page