top of page
  • Foto van schrijverJanine

Zon, zee, zand en echt overal apen

6-11 11:30 Ao nang, Krabi (westkust van het vasteland) na drie nachten verlaten. Eerste plek na Bangkok waar ik een McDonalds, Starbucks, Subway en Burger King heb gezien.. Het super mooie strand van Railay beach bezocht maar helaas niet kunnen klimmen naar het viewpoint en de lagoon door de regen en de daarbij horende modder en gladheid. Wel geterroriseerd door een horde apen die daar op het strand wonen, en bijna mijn teenslippers verloren aan ze! En ohja, dus EINDELIJK een middag op het strand gelegen, hoera!!


Nu onderweg naar het meest zuidelijke eiland van Thailand, Koh Lipe. Net onderweg mijn eerste Thaise koe gezien; wát een ervaring. Verder eigenlijk alleen heel veel (redelijk agressieve) apen die hier gewoon overal (op het strand, in het bos, bij tempels) schijnen te wonen.

Er zijn tot nu twee dingen die me altijd aan thuis laten denken en dat zijn jasmijnthee en Blöf. Om de dag even een stapje terug nemen onder het genot van een kopje jasmijnthee is top. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen heimwee heb, ik mis mijn normale leventje nu al. Neemt niet weg dat ik het hier echt fantastisch heb en elke dag een nieuw avontuur beleef. Mijn posts zouden alleen veels te lang zijn als ik zou besluiten ze allemaal te delen. Alhoewel ik in mijn eentje ben vertrokken, ben ik tot nu toe nog nooit alleen geweest, ik heb fantastische mensen ontmoet en er zullen er nog wel veel meer bij komen! Stiekem hoop ik wel dat ik op Koh Lipe eindelijk eens een keer rustig een boek kan lezen op het strand..


8-11 9:25 Over een uurtje opent de ‘boarding’ van mijn ferry naar Langkawi, Maleisie. Dat wil zeggen dat ik vanaf het strand in een longtailboot stap en dieper op zee overstap op de ferry. Koh Lipe heeft namelijk geen pier. De afgelopen dagen heb ik samen met 1000 muggen geleefd in een onwijs schattig bamboe hutje. Ik heb een rondje rond het eiland gelopen en liggen slapen op het witte zandstrand met lichtblauwe zee.


IMG_4845

18:00 Langkawi is prachtig. Morgen een scooter huren en het eiland verkennen. Hetis hier echt gigantisch vergeleken met de eilandjes waarop ik mijn afgelopen dagen heb versleten! Mijn ‘hostel’ blijkt een verlaten 4-sterren resort te zijn, dat opnieuw wordt opgebouwd als hostel. Omdat er kamers over waren heb ik een kleine upgrade gehad van een 12-persoons dorm naar een 4-persoons hotelkamer, helemaal voor mij alleen. Rest me alleen nog de vraag.. In welke van mijn twee kingsize bedden ga ik vanavond slapen?


11-11 15:25 ARRIVED IN KL! Vanochtend een binnenlandse vlucht genomen naar Kuala Lumpur en nu in de trein op weg naar mijn hostel. De manager van mijn hostel in Langkawi heeft me de eerste avond op sleeptouw meegenomen naar een strandbar, en daar ben ik uiteindelijk elke avond op Langkawi geweest. Samen met mijn gehuurde scooter, die 95 km/u op de teller haalde, heb ik het eiland verkend en wat sightseeing gedaan. Een wolk bezocht (a.k.a viewpoint wat compleet in de mist was gehuld), en ook een waterval drie keer zo groot zien worden toen het keihard begon te regenen (ohhhh dus dáár komt al dat water vandaan).

IMG_4904

Ik vind het heerlijk om na alle eilanden en prachtige stranden weer in de grote stad te zijn dus ik ga hier lekker de tijd nemen.. KL here I come!!!

IMG_4869
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page